Ergotherapie

Wat is de meerwaarde van ergotherapie?

Een ergotherapeut werkt heel gericht op specifieke moeilijkheden uit het dagelijkse leven. Om de kwaliteit van uw leven te verbeteren helpen zij u als ergotherapeut graag verder op vlak van wonen, werken en leven. U kan bij hen terecht voor begeleiding en advies op maat om uw zelfstandigheid te bevorderen.

Bij Ergo Centrum bent u volgens ons aan het juiste adres. 


Waarvoor kan ik een ergotherapeut consulteren?

1. Hulpmiddelen

Er bestaan wel 1001 verschillende hulpmiddelen. Noem een handeling dat voor u moeilijk gaat en Bieke van ErgoCentrum heeft er een oplossing voor. Ze heeft hiervoor de nodige kennis van alle hulpmiddelen die tegenwoordig te verkrijgen zijn. Daarnaast maakt ze met behulp van haar 3D printer ook gepersonaliseerde items. Dit kan gaan van hulpstukken om uw bestek of tandenborstel vast te houden tot verzwaarde balpennen.

aangepast hulpmiddel om bestek vast te houden voorzien tijdens een ergotherapiesessie

2. Tips en tricks aan huis

Heeft u een hulpmiddel en weet u niet hoe dit te gebruiken of zijn er bepaalde handelingen die moeilijk verlopen? Dan komt de ergotherapeut bij u thuis om de situatie te observeren en eventuele aanpassingen voor te stellen. De nieuwe aangeleerde technieken kunnen verder ingeoefend worden tijdens uw kinesessie bij NeuroCentrumWest. Ook omgekeerd kan uw kinesitherapeut adviseren om eens een ergotherapeut bij u langs te laten komen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer bepaalde aangeleerde technieken toch niet goed toegepast worden in de praktijk of niet het verwachte effect bieden.


3. Infosessies bij NeuroCentrumWest gegeven door een ergotherapeut

Op regelmatige basis geeft Bieke, onze ergotherapeut, een infosessie rond een bepaald thema. Zoals steeds focussen we daarbij op praktische aspecten en nuttige oefeningen. Meer info over onze volgende infosessie vindt u hier.


Hoeveel kost een ergotherapeut?

Ergotherapie is tegenwoordig enkel terugbetaald na een opname in het ziekenhuis en indien het voorgeschreven wordt door een fysiotherapeut. Uiteraard is een consult zonder voorschrift ook mogelijk. Meer info voor uw specifieke hulpvraag kan u krijgen bij  uw kinesitherapeut.


Ergotherapie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x